Solr search

logo solr search

Solr is een krachtige zoekmachine van Apache die gebruik maakt van de Lucene index. Dit is één van de sterkste zoekmachines die momenteel beschikbaar is en kent een uitgebreide integratie binnen TYPO3. Een paar speerpunten zijn de mogelijkheid tot “Facetted search” (de mogelijkheid om binnen de zoekresultaten verder te filteren op verschillende criteria) en het kunnen ontsluiten van externe bronnen (bijvoorbeeld andere websites). Solr indexeert de gangbare MS formaten, OpenOffice documenten, tekstbestanden en PDF. De zoekbox werkt met suggesties voor ingegeven zoektermen. 

Deze zoekmachine is uitgebreid te configureren en aangezien Solr wordt ondersteund door een breed gedragen community worden de mogelijkheden in de toekomst alleen nog maar uitgebreider. 

Gespecialiseerde Solr servers

Netcreators is continu bezig haar dienstverlening te verbeteren en te stroomlijnen. Daarom zijn we afgelopen jaar gestart met een project waarbij onze complete hostingomgeving vernieuwd wordt. Het aantal softwarepakketten dat wij aanbieden wordt ook flink uitgebreid. Hierbij wordt de hardwareomgeving aangepast aan het soort software dat er op draait. Overige processen zoals backups en security policies worden hierop aangepast.

Solr is een gespecialiseerd serverpakket en functioneert daarom perfect op een machine die voor Solr is geoptimaliseerd. Wij hebben daarom gespecialiseerde Solrservers ingericht en alle Solraccounts worden opgezet op dit nieuwe, gespecialiseerde platform. Hierdoor werkt de zoekfunctie veel sneller, maar zal ook een stuk stabieler draaien. Ook maakt het Solrplatform het voor ons mogelijk om de zoekmachine makkelijker van updates te voorzien en nieuwe functionaliteit toe te voegen

Solr hostingpakket al vanaf €10,- per maand

Bel onze verkoopafdeling op 026-4421950 of stuur een email voor meer informatie of een passende aanbieding.

TYPO3 association supporting member
TYPO3 certified integrator